Hatvan tűzoltó oltott

2017. március 4-én, szombat délelőtt a XVII. kerületben, a Cinkotai út és Naplási út közötti több mint húsz hektáros területen lángolt a kiszáradt aljnövényzet.

„Legmagasabb, ötös riasztási fokozatban több mint hatvan tűzoltó dolgozott a XVII. kerületben, a Naplási út és a Cinkotai út közötti szakaszon, ahol kigyulladt az aljnövényzet szombat délelőtt. Több mint húsz hektáros területen kapott lángra a kiszáradt növényzet. A helyenként öt méteres lángokkal égő tűz a terület határán álló erdőbe is belekapott. A fővárosi hivatásos tűzoltók munkáját a csömöri és a rózsadombi zuglói önkéntes tűzoltó egyesületek is erősítették. A tűz oltásához, illetve az oltóvíz helyszínre juttatásához tizenhat tűzoltó gépjárműre volt szükség. Külön vízszállító jármű érkezett a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-től, valamint a helyszínen volt a Reptéri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság húszezer liter vizet szállító gépjárműve is. A tűz felderítéséhez és a tűzoltók munkájának irányításához drónnal készült légi felvételt használt a tűzoltás vezetője.” Szöveg és képforrás: fovaros.katasztrofavedelem.hu

Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy jelenleg országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. Egyúttal azt is kiemelnénk, hogy az illegálisan lerakott szeméthegyek azontúl, hogy a környezetet csúfítják, és ártalmasak az egészségünkre, tűzveszélyes helyzetet okozva a testi épségünket is veszélyeztetik.