Emlékezés Napja 2017

2006. augusztus 8-án a BME épületének lőtere kigyulladt, a tűzoltás során három tűzoltó veszítette életét. Azóta minden év augusztus 8-án a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt magyar tűzoltó bajtársainkra emlékezünk.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) nem vett részt a megemlékezés szervezésben, lebonyolításban, és a 2006.08.08-án elhunyt három tűzoltó szüleinek kérésére megtiltották a tűzoltóknak, hogy a szertárakból kiállva egyperces szirénaszóval emlékezzenek meg a szolgálatteljesítés közben életüket vesztett tűzoltókra.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) és a Tűzoltókért Alapítvány a fentiek ellenére mégis megszervezte a megemlékezést, – szirénaszó nélkül, és az előző évektől eltérően a vonulás során nem érintve azt a két laktanyát, ahol a három elhunyt tűzoltó szolgált.

Egyetértünk azon véleményekkel, hogy ez a nap nem csak a BME tűzoltása során meghalt három bajtársunk emléknapja, hanem az összes magyar tűzoltóé, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket, ezért a Csömör ÖTE részt vett a megemlékezésen.