2015.04.25-Kigyulladt garázs oltása

„Kigyulladt egy harminchat négyzetméter alapterületű garázs egy családi ház udvarán Budapest XVI. kerületében, a Katóka utcában. A tűz oltásán a fővárosi hivatásos tűzoltók dolgoztak három vízsugárral, továbbá a csömöri és a zuglói önkéntes tűzoltók is segítettek a munkálatokban.” Sokan feltették a kérdést:

hogyan került a Csömör ÖTE. egy XVI. kerületi garázstűzhöz riasztás nélkül? A válasz röviden: Április 25-én az V. Rendőr és Tűzoltónapról visszafele tartva a szertárba, a csömöri leágazás előtt észleltük a horizontvonal fölé magasodó füstoszlopot Mátyásföld irányából. Ezért az utunkat a füstoszlop irányába vettük, majd a helyszínen egy teljes terjedelmében égő tárolóként használt melléképületet találtunk.

Mint első kiérkező, megkezdtük a felderítést és beavatkozást, közben egy, az épületben tárolt kisméretű gázpalack felrobbant. A körülhatárolást két sugárral megkezdtük, közben kiépítettük a táplálást.

Ezután a helyszínre érkezett a XIV/1-es fecskendő is, akik egy harmadik sugárral segédkeztek. A tűz lefeketítése közben helyszínre érkezett a Zugló ÖTE, a X/1 és a KMSZ is. Utóbbi kettő feladat híján visszament állomáshelyére. Személyi sérülés nem történt.

További képeket a Galériában talál.