Nemzetközi minősítés

December 5-e az önkéntesek nemzetközi napja az ENSZ 1985-ben hozott határozata szerint, és ezen a napon átvehettük a nemzetközi minősítésünket igazoló oklevelet is. Önkéntesnek hívjuk azokat a sokszor láthatatlan hősöket, akik mindenféle ellenszolgáltatás, fizettség nélkül végeznek munkát, rövid vagy hosszútávon, a köz érdekében.

A járási mentőcsoportokban olyan emberek dolgoznak, akik vállalják, hogy a területükön bekövetkezett káresemények, katasztrófák esetén, önkéntesen segítséget nyújtanak a kárfelszámolásban, beavatkozásban. Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után a mai napon ünnepélyes keretek között átvehettük a nemzetközi minősítésünket igazoló oklevelet, Branyiczky Márk tű. ezredestől.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megköszönte a Pest megyében önkéntesen működő szervezetek, mentőcsoportok, önkéntes tűzoltó egyesületek eddig végzett áldozatos munkáját, egyben hangsúlyozta az önkéntesség és az összefogás erejét. Fontos a hivatásos erők és az önkéntesek összefogása a baj órájában, hiszen ilyenkor mindent meg kell tenni az állampolgárok biztonsága érdekében. A beavatkozások és a kárelhárítások felszámolását nagyban segíti és gyorsítja a speciális szaktudással, és a mentésekben bevethető különleges eszközökkel rendelkező önkéntes erők alkalmazása.

Branyiczky Márk tű. ezredes és Szőke Zoltán a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevében

Forrás:
http://pest.katasztrofavedelem.hu/hirek/2627-jarasi-mentocsoportok-nemzeti-minositesuket-igazolo-okleveleinek-atadasa