Csömört is kóstolgatta a természet

December 1-én, 17.10-kor kaptuk az első lakossági bejelentést, mely szerint a Csömör-Kistarcsa közötti út járhatatlan, fák dőltek ki. A hírek miatt már készenlétben volt a tűzoltófecskendő 5 fős rajjal, így azonnal megkezdtük a vonulást, és több kidőlt fa eltávolításával járhatóvá tettük az útszakaszt.

Eközben hallottuk, hogy Kistarcsán is hasonló a helyzet, ezért felvettük a kistarcsai rendőrőrssel a kapcsolatot, akik több helyre irányítottak minket: először a kistarcsai 3-as főút egy szakaszát tisztítottuk meg a kidőlt fáktól, letört ágaktól, majd egy kisebb utcában egy vastag, magas tuja rádőlt a vezetékekre, melynek eltávolításában a mi segítségünket kérték. (Köszönet a lakóknak a forró teáért és a frissítő kávéért.)

Ezután a Pest Megyei Műveletirányítás küldött minket a 3-as főútra, a Kistarcsa és Gödöllő között lévő útszakaszra ( Patkó Csárda utáni domb), ahol szintén kidőlt fákat kellett eltávolítanunk. Hajnalig dolgoztunk, folyamatosan dőltek az eljegesedett fák az adott útszakaszra.

Hajnalban értesítést kaptunk a csömöri Relic-Őr Kft-től és a Polgárőrségtől, illetve lakossági bejelentés is érkezett, hogy Csömörön az Erdő utcára és a Levendula utcára nagyon sok fa dőlt. A reggel közeledtével sikerült a feladatot teljesítenünk, ezután vonultunk a szertárba a szétázott ruháinkat szárítani és pihenni a legközelebbi hívásig. A szertárig eljutni sem volt egyszerű, mivel az Erdő utca és a Panoráma utca közötti útszakaszra szintén sok fa dőlt, a Vízműsor egy két kidőlt fája, letört ága már csak hab volt a tortán.

Reggel megszáradva és „kipihenve” lakossági bejelentésre, a Községgondnoksággal, – kistarcsai rendőrőrs parancsnokkal folyamatos kapcsolatban állva, több helyszínre vonultunk a veszélyes fák eltávolítása miatt, Csömörön és Kistarcsán egyaránt. A tudomásunkra jutott, remélhetőleg az utolsó veszélyes vezetékre dőlt fát december 3-án, szerdán, 11.30-kor távolítottuk el a Nektár utcából.

Ha esetleg valaki Csömörön belül hasonló veszélyt észlel, kérjük hívja a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesületet az alábbi telefonszámokon: 06-70/770-1008, illetve 06-70/247-1104.

Köszönet: a csömöri lakóknak, akik minket hívtak (mert már ismerik az elérhetőségeinket ), a csömöri polgárőrségnek, a Relic-Őr Kft-nek, a Csömöri Községgondnokságnak és a Kistarcsai rendőrőrs parancsnoknak és járőreinek.

Arc és név nélküli emberek, akik a természettel küzdenek
Galériánkban további képeket is talál a mentési munkálatokról.

„Csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk, hogy baj van!” – Forduljon bizalommal a Csömöri ÖTE-hez!